TSE Standartları Veri Tabanı Aboneliği Hk.

20.10.2022 00:00:00

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı olarak gelen talepler doğrultusunda her yıl güncelleri eklenmek üzere 5 yıllık TSE Standartları Veri Tabanı aboneliği gerçekleştirilmiştir. İhtiyaç duyulan TSE standartlarına, adı ve numarası kutuphane@ktun.edu.tr E-Posta adresine bildirilip, kullanım koşullarına dikkat edilerek erişilebilecektir.

TSE Standartları arama sayfası için tıklayınız.

Kullanım Koşulları

Türk Standartlarının telif hakkı TSE’ye aittir. 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu Hükümlerine göre TSE’den izin alınmadan standartların bir bölümü veya tamamı iktibas edilemez, çoğaltılamaz ve basılamaz. Satın alınıp indirilen standartlarda para iadesi yapılmaz.

Tek kullanıcı olarak yapılan aboneliklerde;  lisans satın alma işlemini yapan kullanıcıya aittir, kopyalamak ve ağ oluşturmak yasaktır.

Çok kullanıcılı Standard aboneliklerinde;  satın alma işlemini yapan kişi/kuruluş intranet/ ağ üzerindeki sitesine yüklenen yukarıda belirtilen dokümanlar,  sözleşmenin geçerlilik süresi boyunca belirtilen sitelerde belirtilen aktif kullanıcı sayısına kadar lisanslıdır.

Yukarıda belirtilen dokümanın/ dokümanların satın alma işlemini yapan kişi/kuruluş tarafından kendi kullanımı amacıyla çoğaltılan suretleri hiçbir şart ve koşul altında satılamaz veya dağıtımı yapılamaz. Harici kullanıma sunulamaz.

Yukarıda belirtilen şart ve koşullara uyulmaması ve durumun TSE’nin kabul edeceği biçimde düzeltilmemesi halinde sözleşme feshedilebilecektir. Sözleşmenin feshedilmesi veya süresinin dolması halinde satın alma işlemini yapan kişi/kuruluş lisanslı dokümanları kendi özel/kurumsal ağından kaldıracak ve basılı kopyalarını imha edecektir.

Yukarıda belirtilen şart ve koşullara uyulmaması ve durumun TSE’nin kabul edeceği biçimde düzeltilmemesi halinde cezai işlem başlatılacaktır.

TSE Standart Veritabanı Kütüphane KTÜN

Yayınlayan Birim